Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-08@11:58:54 GMT

رژیم غذایی «کتوژنیک» چه فوایدی برای پوست دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۹۰۵۹۴

همه‌ی ما شنیده‌ایم که: همانی هستیم که می‌خوریم. اما آیا به این معنی است که با حل کردن یک قاشق کره در قهوه‌ی صبحانه پوستمان چرب و نرم می‌شود؟ ظاهراً بعضی از طرفداران رژیم‌های پُرچرب و بسیار کم کربوهیدرات این‌طور فکر می‌کنند!

رژیم‌های کتوژنیک هر روز معروف‌تر می‌شوند و افراد بیشتری تصمیم می‌گیرند نان و پاستا را با غذا‌های پُرچرب مثل آووکادو یا کره بادام زمینی جایگزین کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش وزن سریعی که خیلی از افراد در رژیم‌های کتوژنیک به آن می‌رسند، انگیزه‌ای شایع است، اما تأثیر این رژیم‌ها روی پوست هنوز کاملاً مشخص نیست. عده‌ای گزارش می‌کنند که با این رژیم پوستشان شفاف‌تر و روشن‌تر شده در حالی که عده‌ای دیگر با کهیر‌های قرمز و خارش‌دار در قسمت بالاتنه روبرو می‌شوند.

رژیم غذایی کتوژنیک چیست و چرا این‌قدر مشهور شده؟

تفکر پشت رژیم کتوژنیک، تعلیم چربی سوزی به بدن است تا به جای کربوهیدرات، چربی‌ها را بسوزاند و وزن کم کنید و احساس سیری بیشتری داشته باشید. با افزودن چربی‌های بیشتر به رژیم غذایی و حذف کربوهیدرات‌ها، بدن را در یک حالت طبیعی متابولیک قرار می‌دهید که به آن کتون زدگی می‌گویند و طی آن، بدن چربی‌ها را به کتون‌ها تبدیل می‌کند و کتون‌ها به جای پروتئین و کربوهیدرات‌ها تبدیل به منبع اصلی انرژی می‌شوند و از لحاظ تئوریک کاهش وزن خواهید داشت.

فواید رژیم غذایی کتوژنیک چیست؟

هر چند رژیم کتوژنیک در اصل برای کمک به کنترل صرع در کودکان به وجود آمد، اما مقاله‌ها و توصیه‌های بعدی توصیه کردند که افزایش مصرف چربی و کاهش مصرف کربوهیدرات می‌تواند راهی مؤثر برای کنترل سرطان و کاهش قند خون در دیابت نوع دوم باشد؛ اما این روزها، کاهش وزن معروف‌ترین نتیجه‌ای است که در مورد رژیم‌ها کتوژنیک مطرح است. رژیم کتوژنیک ذاتاً محدودکننده است و این پتانسیل را دارد که موجب کمبود مواد مغذی در بدن شود.

آیا رژیم غذایی کتوژنیک عوارض ناخوشایند دارد؟

کاهش مصرف کربوهیدرات می‌تواند مجبورتان کند فیبر خیلی کمی مصرف کنید و در نتیجه مشکلاتی در گوارشتان پیدا کنید. یبوست مشکلی رایج در رژیم کتوژنیک است، چون مصرف غذا‌های فیبردار و میوه و سبزی بسیار محدود می‌شود. از همه مهم‌تر، محدودکننده بودن رژیم کتوژنیک می‌تواند موجب اختلال خوردن در برخی از افراد شود از این رو رژیم کتوژنیک به آن‌هایی که سابقه‌ی اختلال خوردن دارد توصیه نمی‌شود.

رژیم کتوژنیک از لحاظ مغذی بودن می‌تواند دردسرساز باشد. عده‌ای ممکن است به اشتباه تصور کنند اجازه دارند هر غذایی را صرفاً به دلیل چرب بودن مصرف کنند؛ انتخابی که می‌تواند بر سلامت عمومی آن‌ها اثر بدی بگذارد از جمله سلامت پوست.

کاهش مصرف کم کربوهیدرات چه اثری روی پوست دارد؟

اگر رژیم کم کربوهیدرات به درستی اجرا شود می‌تواند اثر خوبی روی پوست بگذارد یعنی با حذف کربوهیدرات‌های ساده و افزایش مصرف چربی‌های سالم می‌توانید التهاب‌های اضافی در بدن را هدف بگیرید. التهاب، عامل اصلی بروز آکنه است. این کربوهیدرات‌های ساده هستند که التهاب ایجاد می‌کنند. وقتی شما التهاب را در بدنتان کاهش می‌دهید می‌توانید اثرش را روی پوست ببینید، چون پوستتان درخشان‌تر شده و کمتر ملتهب می‌شود.

در پیش گرفتن رژیم غذایی ضدالتهابی می‌تواند موجب عارضه‌ای به نام پروریگو پیگمنتوزا شود که معمولاً به آن کهیر‌های کتونی نیز می‌گویند. این یک بیماری نادر التهابی است که اغلب در افرادی که در مراحل اولیه‌ی کتون زدگی قرار دارند دچارش می‌شوند.

افزایش مصرف چربی چه اثری روی پوست دارد؟

اسید‌های چرب امگا ۳ برای پوست و مو بسیار مفیدند. خیلی از افراد نگران این هستند که مصرف زیاد چربی باعث آکنه می‌شود، اما این‌طور نیست. باز هم نکته اینجاست که در رژیم کتوژنیک مجاز نیستید هر نوع چربی مصرف کنید. افزایش مصرف چربی‌های سالم مثل سالمون و گردو به برطرف شدن خشکی پوست، خارش پوست و پوسته شدن کمک می‌کند.

بالاخره رژیم کتوژنیک برای پوست خوب است یا بد؟

هر چند رژیم کتوژنیک این پتانسیل را دارد که آکنه را برطرف کند، اما این اثر هنوز تضمین شده نیست، چون از همه‌ی این حرف‌ها گذشته، پوست هر کسی متفاوت است.

مثلاً آزاد بودن در مصرف محصولات لبنی مانند کره و پنیر و خامه در رژیم کتوژنیک می‌تواند برای بعضی از افراد مسئله ساز شود. برای عده‌ای لبنیات عامل آکنه است؛ بنابراین می‌توانید امتحان کنید تا ببینید مصرف لبنیات چه تأثیری روی پوست شما دارد.

یادتان باشد که این رژیمی نیست که قرار باشد برای پوستتان کاری بکند پس اگر می‌خواهید پوستتان درخشان‌تر شود بهتر است تغییراتی در سبک زندگی‌تان ایجاد کنید مثلاً به مقدار کافی آب بنوشید، از مصرف چربی‌های اشباع شده یا همان چربی‌های بد اجتناب کنید و کمتر کربوهیدرات‌های ساده مصرف کنید.

قصدتان از رژیم گرفتن هر چه که هست حتماً با پزشکتان مشورت کنید. هر چند افرادی که دیابت نوع دوم دارند ممکن است از رژیم کتوژنیک سود ببرند، اما لزوماً برای همه این‌گونه نیست. مثلاً مصرف زیاد پروتئین ممکن است به کلیه‌ها آسیب بزند. گروه‌های دیگری که نباید رژیم‌های کتوژنیک را در پیش بگیرند شامل مادران باردار، کودکان و افرادی می‌شود که دارو‌های خاصی مصرف می‌کنند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: صبحانه کاهش وزن پوست وزن رژیم غذایی انرژی کودکان سرطان قند میوه و سبزی سلامت مو لبنیات پوست دارو رژیم غذایی مو میوه و سبزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۹۰۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود

دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، صورت شاید اولین عضوی از بدن باشد که در مورد کمبودهای مواد مغذی در بدن هشدار می‌دهد. کمبود ویتامین‌ها در بدن، علائم متفاوتی ایجاد می‌کند که گاهی خفیف و گاهی خطرناک است.

بهدگزارش سرگرمی روز، شما برای تشخیص این کمبودها باید برای تجویز آزمایش‌های دوره‌ای خون، نزد پزشک بروید با این حال برخی علائم کمبود ویتامینی را می‌توانید از وضعیت چهره خود تشخیص دهید:

_ کمبود ویتامین C: ویتامین C نقش حیاتی در بدن دارد؛ سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و باعث بهبودی سریع زخم‌ها و حفظ سلامت استخوان‌ها می‌شود. به گفته محققان کمبود این ویتامین باعث خونریزی لثه‌ها می‌شود.

بهبود آرام زخم‌ها، خشک شدن موها و ایجاد لکه های قرمز روی پوست از دیگر علائم فقر این ویتامین است. اگر هر کدام از علائم فقر ویتامین C را دارید؛ میوه‌ها، سیب زمینی، انواع توت‌ها، فلفل، بروکلی، اسفناج و مکمل‌های ویتامین C را به رژیم‌تان بیفزایید. مصرف روزانه ۷۵ میلی گرم ویتامین C به زنان و ۹۰ میلی گرم به مردان توصیه می‌شود.

_ کمبود ید: کمبود این ماده معدنی منجر به چشم‌های پف آلود می‌شود و کم کاری تیروئید را نیز به همراه دارد. افرادی که دارای کمبود ید هستند، ناخن‌های شکننده را تجربه می‌کنند و ممکن است به راحتی دچار اضافه وزن شوند. شما می‌توانید در صورت ابتلا به این علائم، مصرف هرچه بیشتر زغال اخته، لوبیای سیاه، میگو، توت فرنگی و ماست را در نظر داشته باشید.

_ کمبود امگا ۳: خشکی پوست به خصوص در فصل زمستان رایج است. اما اگر پوست شما خشک‌تر از حد معمول باشد، به آن معنی است که اسیدهای چرب امگا ۳ را به میزان کافی دریافت نمی‌کنید. مصرف کم این اسیدهای چرب چین و چروک صورت شما را نیز افزایش می‌دهد. منابع این اسیدهای چرب عبارتند از ماهی، دانه‌های کتان، دانه‌های چیا و گردو.

_ کمبود آهن: پوسته پوسته شدن لب‌ها یکی از نشانه‌های کمبود آهن است. نشانه‌های دیگر عبارتند از خستگی، سرماخوردگی‌های مکرر و درد زبان. کمبود "ریبوفلاوین" نیز می‌تواند خشکی لب‌ها را به همراه داشته باشد. شما می‌توانید ریبوفلاوین را از راه مصرف ماهی قزل آلا، بروکلی، پنیر و بادام به دست بیاورید. آهن نیز در حبوبات، آجیل، اسفناج و مکمل‌های آهن وجود دارد.

_ کمبود بیوتین یا ویتامین B۷: موهای خشک و نازک می تواند به شما هشدار دهند که دچار کمبود این ویتامین هستید. جدا از ریزش مو، نشانه مشخص دیگر کمبود بیوتین، صورت پف کرده با توزیع چربی غیر طبیعی و راش‌های قرمز است. بر اساس برخی مطالعات بیوتین به عنوان یکی از مواد مغذی ضروری برای حفظ استحکام، بافت و ظاهر مو عنوان شده است. منابع غذایی سرشار از بیوتین شامل بادام زمینی، جگر، برخی سبزیجات، برگ چغندر سوئیسی، تخم مرغ پخته و زرده تخم مرغ است.

_ کمبود ویتامین B۱۲ : کمبود این ویتامین در میان گیاه‌خواران بسیار رایج است. کمبود ویتامین ب ۱۲ اغلب باعث تغییر رنگ پوست و رنگ پریدگی می‌شود. سایر نشانه‌ها عبارتند از خستگی، از دست دادن اشتها، تنگی نفس و اسهال. اگر می‌خواهید فقر ویتامین ب ۱۲ را درمان کنید، به دنبال مصرف بیشتر ماهی، گوشت بدون چربی، پنیر، ماست و غلات غنی شده باشید. اگر رژیم‌های غذایی گیاهی را دنبال می‌کنید مکمل‌های ویتامین ب ۱۲ را با مشورت پزشک مصرف کنید.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • قیمت محصولات غذایی منجمد
  • قیمت محصولات غذایی منجمد، گوشت بوقلمون و قارچ اعلام شد
  • مصرف روزانه یک مشت آجیل چه فوایدی دارد؟
  • فواید شگفت انگیز خوردن عسل قبل از خواب
  • صبحانه‌ای که می‌تواند وزنتان را ۴ کیلو کاهش دهد
  • صبحانه‌ای که کاهش وزن را ۴ برابر می‌کند
  • فواید فوق‌العاده این ویتامین‌ها را بدانید
  • با این صبحانه وزنتان را ۴ برابر کم کنید
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند