Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@03:32:06 GMT

جلوگیری از مشکلات شناختی با رژیم کتوژنیک

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۰۳۸۳۴۶

جلوگیری از مشکلات شناختی با رژیم کتوژنیک

دانشمندان "دانشگاه کنتاکی" در مطالعه اخیرشان به بررسی یک احساس شبیه دلشوره و ارتباط آن با مغز پرداخته‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، تقریبا همه افراد احساس دلشوره را در زندگی تجربه کرده‌اند. اکنون پژوهشگران طی یک مطالعه جدید به بررسی ارتباط میان مغز و روده که منشاء این حس است، پرداخته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اکنون آی لینگ و دیگر پژوهشگران مرکز Sanders-Brown Center on Aging "دانشگاه کنتاکی"(University of Kentucky) آمریکا با بررسی یک مفهوم نسبتا جدید علمی، دو پژوهش که تاثیر یک رژیم غذایی خاص بر سلامت شناختی حیوانات را نشان می‌دهد، انجام داده‌اند.

نتیجه این مطالعه که در مجله "ساینتفیک ریپورتس"(Scientific Reports) منتشره شده است بهبود عملکرد رگ‌های عصبی در موش‌هایی که رژیم غذایی کتوژنیک در پیش گرفته‌اند را نشان می‌دهد.

"ژیم غذایی کتوژنیک" یا "رژیم کتون‌زا"(Ketogenic Diet regimen) یک نوع رژیم غذایی است با چربی زیاد، مقدار کافی پروتئین و قند اندک، که بدن را وادار می‌کند تا به جای قند، از چربی برای تأمین انرژی استفاده کند. از این رژیم برای درمان صرع‌های مقاوم‌ به‌ درمان در کودکان استفاده می‌شود.

در حالت عادی، قندهای موجود در غذا در بدن انسان به گلوکز مبدل شده و در سرتاسر بدن به‌ویژه مغز پخش می‌شود تا به عنوان منبع انرژی، سوزانده شود. حال اگر در رژیم غذایی، مقدار قند کم باشد، کبد، چربی را به اسید چرب و اجسام کتونی مبدل می‌کند. این اجسام کتونی به مغز رفته و جایگزین گلوکز می‌شود. هر گاه سطح اجسام کتونی در خون و مغز بالا برود و کتوزیس ایجاد شود، تعداد حملات صرعی کاهش می‌یابد.

لین گفت: یکپارچگی رگ‌های عصبی-عضلانی از جمله جریان خونی مغزی و عملکرد سد خونی مغزی، نقش مهمی در توانایی شناختی ایفا می‌کند. مطالعات اخیر نشان می‌دهند که عملکرد صحیح  رگ‌های عصبی ممکن است توسط یک باکتری در روده تنظیم شود، بنابراین ما تصمیم گرفتیم تا دریابیم آیا رژیم کتوژنیک عملکرد عروق مغزی را بهبود می‌بخشد یا خیر.

بنابراین پژوهشگران در گام نخست رژیم غذایی کتوژنیک که دارای سطوح بالای چربی و کربوهیدرات کم است را مورد بررسی قرار دادند زیرا در مطالعات پیشین پژوهشگران، این رژیم اثرات مثبتی بر روی بیماران مبتلا به اختلالات عصبی مانند صرع، پارکینسون و اوتیسم داشته بود.

دو گروه متشکل از ۹ موش ۱۲ تا ۱۴ هفته ای، طی یک مدت زمان خاص رژیم کتوژنیک دریافت کردند. پس از ۱۶ هفته لین و همکارانش شاهد افزایش قابل توجه جریان خونی مغزی، بهبود تعادل میکروبیوم روده، کاهش سطح گلوکز خون، کاهش وزن و افزایش مفید در فرآیند حذف آمیلوئید بتا از مغز( یک مشخصه شروع بیماری آلزایمر) در موش‌هایی که رژیم غذایی کتوژنتیک داشتند، بودند. با توجه به گفته‌های لین، اثرات مفید رژیم غذایی کتوژنتیک به طور بالقوه ناشی از مهار یک سنسور مواد مغذی به نام" mTOR" است .MTOR یک پروتئین در انسان‌ها است که توسط ژن MTOR کدگذاری می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام رژیم کتوژنیک مشکلات شناختی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۳۸۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این صبحانه وزنتان را ۴ برابر کم کنید

به گزارش هلث، نتایج تحقیقات نشان می‌دهد، وعده غذایی حجیم برای صبحانه که سرشار از پروتئین و کربوهیدرات باشد با کاهش وزن مرتبط است.

در این تحقیق افراد به رژیم کم کالری و کم کربوهیدرات در طی روز پایبند بودند. افرادی که از این رژیم پیروی کردند، چهار برابر بیشتر از افرادی که رژیم استاندارد کم کربوهیدرات در طول روز داشتند، وزن کم کردند.

دکتر دانیلا یاکوبوویچ و همکارانش نشان دادند که موفقیت این رژیم غذایی در درازمدت به توانایی آن در ایجاد احساس سیری و کاهش میل به کربوهیدرات‌ها و شیرینی‌ها مرتبط است. در این تحقیق ۹۴ زن چاق غیرفعال شرکت و به ۲ گروه تقسیم شدند تا مشخص شود که صبحانه مملو از پروتئین و کربوهیدرات موثرتر از رژیم سخت کم کربوهیدرات است یا خیر.

رژیم غذایی بسیار کم کربوهیدرات حاوی ۱۰۸۵ کالری در روز بر اساس ۷۸ گرم چربی، ۵۱ گرم پروتئین و ۱۷ گرم کربوهیدرات بود. برای شرکت‌کنندگانی که از این رژیم استفاده می‌کردند، صبحانه کوچکترین وعده غذایی در طول روز بود که حاوی فقط ۲۹۰ کالری بود.

افرادی که رژیم گرفتند می‌توانستند برای صبحانه شیر، تخم مرغ، گوشت، میوه، غلات و نان مصرف کنند اما میزان کربوهیدرات فقط هفت گرم و پروتئین ۱۲ گرم بود. گروه رژیم غذایی با صبحانه حجیم، روزانه ۱۲۴۰ کالری متشکل از ۹۷ گرم کربوهیدرات، ۹۳ گرم پروتئین و ۴۶ گرم چربی مصرف کردند. صبحانه آنان ۶۱۰ کالری حاوی ۵۸ گرم کربوهیدرات، ۴۷ گرم پروتئین و ۲۲ گرم چربی بود. ناهار  ۳۹۵ کالری، حاوی ۳۴ گرم کربوهیدرات، ۲۸ گرم پروتئین و ۱۳ گرم چربی و شام  ۲۳۵ کالری گرم، پنج گرم کربوهیدرات، ۱۸ گرم پروتئین و ۲۶ گرم چربی بود.

دوره تحقیق هشت ماه بود که چهار ماه اول بر کاهش وزن و چهار ماه آخر بر حفظ وزن متمرکز بود. گروه سختگیرانه کم کربوهیدرات ۲۸ پوند (۱۲.۷ کیلوگرم) و گروه صبحانه حجیم ۲۳ پوند (۱۰.۵ کیلوگرم) وزن کم کردند.

با این حال، در هشت ماهگی، کسانی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات داشتند،  وزن آنان ۱۸ پوند (۸.۲ کیلوگرم) اضافه شد، در حالی که کسانی که رژیم غذایی صبحانه حجیم داشتند، وزن خود را کاهش دادند و ۱۶.۵ پوند (۷.۵ کیلوگرم)   وزن کم کردند.

به‌طور متوسط، کسانی که صبحانه حجیم مصرف کردند ۲۱ درصد از وزن خود را از دست دادند، اما کسانی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات داشتند، تنها ۴.۵ درصد وزن کم کردند. علاوه بر این، شرکت‌کنندگان پس از مصرف صبحانه حجیم احساس سیری بیشتری کردند و هوس کمتری به کربوهیدرات و شیرینی نشان دادند.

دکتر یاکوبوویچ گفت: بیشتر نتایج تحقیقات کاهش وزن مشخص کرده‌اند که رژیم غذایی با کربوهیدرات بسیار کم، روش خوبی برای کاهش وزن نیست زیرا میل به کربوهیدرات‌ها را تشدید  و متابولیسم را کند می‌کند. در نتیجه، پس از یک دوره کوتاه کاهش وزن، بازگشت سریع به چاقی وجود دارد.

وی معتقد است که رژیم غذایی با صبحانه حجیم کارایی دارد زیرا او بیش از ۱۵ سال است که با موفقیت از این برنامه غذایی برای بیماران خود استفاده کرده است. صبحانه حجیم اشتها را تحت کنترل نگه می‌دارد و میل به مواد قندی یا نشاسته‌ای مانند شیرینی، دسر، سیب زمینی، پاستا و نان را کاهش می‌دهد. همچنین حاوی میوه و سبزیجات بیشتری است که سطح ویتامین‌ها و فیبر مصرفی را افزایش می‌دهد.

وی افزود: تنها پنج درصد از رژیم‌های محدودکننده کربوهیدرات پس از ۲ سال موفق هستند. بیشتر رژیم‌های محدودکننده کربوهیدرات به انگیزه‌های اعتیادآور خوردن توجه نمی‌کنند.

نتایج این تحقیق در نشست سالانه انجمن غدد درون ریز در سانفرانسیسکو ارائه شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • صبحانه‌ای که می‌تواند وزنتان را ۴ کیلو کاهش دهد
  • صبحانه‌ای که کاهش وزن را ۴ برابر می‌کند
  • سازمان ملل: اسرائیل از ورود کارکنان ما به گذرگاه رفح جلوگیری می‌کند
  • لبنان خواستار اقدام فوری جامعه جهانی برای جلوگیری از حمله به رفح شد
  • با این صبحانه وزنتان را ۴ برابر کم کنید
  • جلوگیری تشکیلات خودگردان برای آزادی اسیر فلسطینی
  • اهمیت این ویتامین برای سلامتی قلب
  • ماجرای جلوگیری از ورود پزشک فلسطینی به فرانسه
  • شگرد نتانیاهو برای جلوگیری از دستیابی به توافق آتش‌بس
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟