Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@12:15:44 GMT

رژیم غذایی بدون کربوهیدرات خطرناک است

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۸۹۰۹۷

رژیم غذایی بدون کربوهیدرات خطرناک است

 رژیم غذایی فاقد کربوهیدرات، یکی از محبوب‌ترین رژیم‌های غذایی برای لاغری سریع است. پژوهشگران توصیه می‌کنند افرادی که می‌خواهند رژیم کتوژنیک را امتحان کنند، باید به‌وضوح درک کنند که آیا می‌توانند چنین تغییرات شدید در عادات غذایی را تاب آورده و به‌طور ایمن و سالم آن را اجرا کنند یا خیر؟

رژیم کتوژنیک شامل رژیم کم کربوهیدرات و همراه با چربی و پروتئین بالا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
تقریباً ۷۰ تا ۸۰ درصد از کل کالری دریافتی روزانه در این رژیم غذایی را چربی تشکیل داده و ۲۰ درصد به پروتئین اختصاص‌یافته و ۵ درصد باقیمانده نیز از کربوهیدرات‌ها حاصل می‌شوند.

یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد که محرومیت از کربوهیدرات بدن را به سمت عارضه‌ای موسوم به کتوسیس (ketosis) سوق می‌دهد. در این حالت، چربی به منبع سوخت اصلی بدن تبدیل می‌شود.

با وجود توانایی این رژیم غذایی در کاهش سریع وزن، این رویکرد طرفداران زیادی را در بین متخصصان پزشکی ندارد. به گفته پزشکان، کتوسیس با افزایش سطح کتون (ketone) در بدن همراه است که منجر به متابولیسم چربی غیرطبیعی و دیابت قندی می‌شود.

این رژیم غذایی معمولاً به دلیل عدم وجود مجموعه گسترده‌ای از گروه‌های غذایی ضروری که برای سلامتی موردنیاز هستند، توصیه نمی‌شود. این مواد غذایی شامل دانه‌ها، میوه‌ها و برخی سبزیجات هستند.

پژوهشگران به افراد توصیه می‌کنند که بین کاهش وزن و از دست دادن سلامت کلی، تفاوت زیادی وجود دارد و کاهش وزن نباید به قیمت از بین رفتن سلامتی بدن باشد.

جفری مکانیک (Jeffrey Mechanick)، مدیر بخش پزشکی مرکز بهداشت قلب و عروق بالینی مرکز درمانی مونت سینای (Mount Sinai) در این رابطه اعلام کرد: «من رژیم کتوژنیک را به هیچ‌کس توصیه نمی‌کنم.»

وسنتی مالیک (Vasanti Malik) استادیار تغذیه در دانشگاه هاروارد نیز در رابطه با این رژیم غذایی و استفاده از آن ابراز نگرانی کرده و آن را رژیم غذایی نامناسبی نامید.

وی در این رابطه گفت: «شما باید مراقب خطرات این رژیم غذایی باشید، زیرا این مواد غذایی حذف‌شده در رژیم کتوژنیک ازجمله غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات، دارای مواد مغذی مفید، ویتامین‌ها، پلی فنول‌ها و فیبر بوده که برای سلامت قلب و عروق مفید هستند.»

پژوهشگران معتقدند رژیم غذایی فاقد کربوهیدرات، بدن را در شرایطی قرار می‌دهد که شروع به مصرف چربی و بافت‌های ماهیچه‌ها کرده و اگرچه این موضوع با کاهش وزن همراه است، ولی خطراتی جدی را در پی دارد. درنهایت گفتنی است که ترکیبی از رژیم‌های غذایی دربردارنده همه نیاز‌های بدن به همراه ورزش می‌تواند بهترین رویکرد برای لاغری به شمار رود و توصیه می‌شود برای کاهش وزن حتماً با متخصصین تغذیه و پزشکان متخصص این حوزه مشورت کرده و از پیروی کردن رژیم‌های غذایی توصیه‌شده در اینترنت یا افراد غیرمتخصص جدا اجتناب کنید.       منبع:سیناپرس

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کربوهیدرات رژیم غذایی موادغذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۹۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است

ایتنا - بر اساس پژوهشی که به‌تازگی منتشر شده است، گیاهخواری حتی در حد یک وعده غذای روزانه می‌تواند میزان آمونیاک مضر را در بزرگسالانی که کبدشان در اثر سیروز آسیب دائمی دیده است پایین بیاورد.
پژوهشگران به ۳۰ نفر که گوشت می‌خوردند همبرگری حاوی ۲۰ گرم پروتئین دادند.  به ۱۰ نفر آن‌ها برگر متشکل از گوشت خوک و گاو، به ۱۰ نفر گوشت گیاهی، و به بقیه برگر گیاهی لوبیا دادند. به شرکت‌کنندگان چیپس سیب‌زمینی کم‌چرب، نان سبوس‌دار و آب نیز داده شد، اما اجازه مصرف چاشنی و مخلفات نداشتند.

از شرکت‌کنندگان پیش و پس از غذا نمونه خون و ادرار گرفته شد، و نتایج نشان داد در افرادی که برگر گوشت مصرف کرده بودند میزان آمینواسیدهای دخیل در تولید آمونیاک و انسفالوپاتی کبدی بالاتر از کسانی بود که برگر غیرگوشتی خورده بودند.

انسفالوپاتی کبدی نوعی اختلال مغزی ناشی از آسیب کبدی شدید است.

وقتی بدن غذا را هضم می‌کند، باکتری‌های روده آمونیاک تولید می‌کنند. مواد پسماند معمولا در کبد تصفیه می‌شوند، اما کبدی که به‌شدت آسیب‌ دیده باشد نمی‌تواند این کار را انجام دهد، که سبب می‌شود این ترکیب‌ شیمیایی سمی در مغز تجمع کند.

به گفته پژوهشگران، باکتری‌های روده و برنامه غذایی روی سطح آمونیاک بدن تاثیر می‌گذارند.

این گروه پژوهشی با اشاره به ضرورت تحقیق بیشتر در مورد اثر برنامه‌ غذایی گیاهی روی سیروز کبدی و سطح آمونیاک، ابراز امیدواری کردند پزشکان افراد مبتلا به بیماری کبدی را ترغیب کنند پروتئین مورد نیاز بدنشان را به‌جای گوشت از گیاهان یا منابع لبنی تامین کنند.

دیگر خبرها

  • ترفند‌های تثبیت وزن بعد از رژیم لاغری
  • ۱۴ کار خطرناک که در بورس نباید انجام داد
  • صبحانه‌ای که می‌تواند وزنتان را ۴ کیلو کاهش دهد
  • صبحانه‌ای که کاهش وزن را ۴ برابر می‌کند
  • ایلان ماسک: آمریکا در حال انقراض! کاهش نرخ زاد و ولد خطرناک‌تر از گرمایش جهانی است
  • با این صبحانه وزنتان را ۴ برابر کم کنید
  • روزی بدون رژیم غذایی ؛ سالی یکبار آدم را نمی‌کشد!
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است
  • رژیم غذایی گیاهی برای افراد سیگاری مفید است