Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-08@22:07:11 GMT

تاثیر رژیم کتوژنیک بر روی باروری

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۸۲۴۴۱

رژیم کتوژنیک که دارای چربی زیاد، پروتئین متوسط ​​و کربوهیدرات کم است بدن را مجبور به سوزاندن چربی‌ها می‌کند و علاوه بر آن می‌تواند به کاهش سطح انسولین و تنظیم بهتر سایر هورمون‌های تولید مثل از جمله تستوسترون، هورمون لوتئین‌ساز و هورمون تحریک کننده فولیکول کمک کند.

خبرگزاری میزان - ایرنا نوشت: یک رژیم کتوژنیک که دارای چربی زیاد، پروتئین متوسط ​​و کربوهیدرات کم است، بدن را در یک حالت سوخت و ساز طبیعی قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با کاهش چشمگیر میزان دریافت کربوهیدرات، بدن مجبور می‌شود برای دریافت انرژی دست به سوزاندن چربی‌ها بزند. کریستین کرک پاتریک مشاور خدمات تغذیه سلامتی می‌گوید: تحقیقات اولیه نشان می‌دهد این تغییر می‌تواند به طور موقت باعث کاهش وزن شود. این رژیم همچنین به کاهش التهاب سیستماتیک بدن که میزان باروری را کاهش می‌دهد، کمک می‌کند. علاوه بر این، یک رژیم کتوژنیک مناسب که به درستی دنبال می‌شود، می‌تواند به کاهش سطح انسولین و تنظیم بهتر سایر هورمون‌های تولید مثل از جمله تستوسترون، هورمون لوتئین‌ساز و هورمون تحریک کننده فولیکول کمک کند.

کتو و باروری؛ یک خبر خوب

رشمی کودسیا متخصص غدد درون ریز باروری و متخصص ناباروری توضیح می‌دهد: استفاده از رژیم کتوژنیک برای متعادل کردن وزن بدن می‌تواند به زنانی که به طور منظم تخمک‌گذاری نمی‌کنند، از جمله مبتلایان به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، کمک کند. این افراد اگر بتوانند ۵ تا ۱۰ درصد از وزن بدن خود را از دست بدهند، ممکن است تخمک‌گذاری را از سر بگیرند.

کتو و سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که رژیم کتوژنیک علاوه بر کمک به کاهش وزن زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، می‌تواند به تعادل مجدد هورمون‌های آن‌ها کمک کند. در یک مطالعه که در مجله AACE منتشر شده است، محققان چهار زن دارای اضافه وزن مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک که قصد باردار شدن داشتند را به پیروی از رژیم کتوژنیک سوق دادند و پیشرفت ماهانه آن‌ها را کنترل کردند. در عرض شش ماه، هر چهار زن از ۱۹ تا ۳۶ پوند وزن کم کردند و قاعدگی را به طور منظم از سر گرفتند؛ و در نهایت دو نفر از این زنان بدون نیاز به القای تخمک‌گذاری، توانستند باردار شوند.

کتو تنها برای زنان مفید نیست

اضافه وزن و رژیم غذایی ضعیف بر قدرت باروری مردان نیز تأثیر می‌گذارد. ویل کول متخصص کایروپرکتیک در این زمینه خاطرنشان می‌کند: رژیم غذایی پر کربوهیدرات و شکر، تاثیر بسیار منفی بر باروری مردان خواهد داشت. برعکس، رژیم‌های غذایی غنی از چربی‌های سالم مانند آجیل، دانه‌ها و ماهی غنی از چربی امگا، می‌تواند قدرت باروری را در افراد بالا ببرد.

کتو و باروری؛ یک هشدار

دکتر کودزیا می‌گوید: اگرچه رژیم کتوژنیک ممکن است به زنی که می‌خواهد به سرعت باردار شود، کمک کند، اما شما که نمی‌خواهید بدن در حین بارداری در حالت کتوز باشد. برای داشتن یک بارداری سالم، خوردن به اندازه کافی غذا‌های کامل و غنی از مواد مغذی مهم است و صرف جای داشتن در لیست رژیم کتو، لزوما به معنی سالم بودن آن خوراکی نیست. ناگفته نماند که یکی از خطرات سلامتی در مواجه به رژیم کتو، کمبود مواد مغذی در بدن است. در واقع، پیروی از رژیم کتو به روشی سالم ممکن است دشوار باشد، زیرا بسیاری از افراد برای ماندن در کتوز از غذا‌های با چربی اشباع شده مانند کره استفاده می‌کنند. طبق انجمن قلب آمریکا، مصرف بیش از حد چربی اشباع شده می‌تواند باعث افزایش کلسترول شود که قلب را تحت فشار قرار می‌دهد.

به همین دلایل، راشل مالیک متخصص تغذیه باروری معتقد است که پیروی از رژیم مدیترانه‌ای یا رژیم به اصطلاح هلندی که بر میوه‌ها، سبزیجات، گوشت، ماهی، نان گندم کامل و غلات و چربی‌های سالم تأکید دارد، رویکرد بهتری است. باید توجه داشت که گلوکز منبع اصلی سوخت برای یک کودک در حال رشد است، بنابراین داشتن رژیم متعادل در دوران بارداری بسیار اهمیت دارد. تحقیقات منتشر شده در مجله Nutrients نشان می‌دهد که رژیم‌های کم کربوهیدرات می‌تواند منجر به بهبود سطح هورمون‌های تولید مثل و تخمک‌گذاری منظم در زنان دارای اضافه وزن یا چاقی شود.

بیشتر بخوانید: بلایی که استفاده زیاد این ویتامین بر سرتان می‌آورد

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: اخبارسلامت رژیم غذایی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: رژیم غذایی سندرم تخمدان پلی کیستیک رژیم کتوژنیک تخمک گذاری رژیم کتو چربی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۲۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت کوتاه برای رشد جمعیت

براساس آنچه کارشناسان حوزه جمعیت عنوان می‌کنند، ایران برای عبور از چاله جمعیتی، فرصت زیادی ندارد و تقریبا لبه پرتگاه جمعیت ایستاده است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، داده‌های جمعیتی وضعیت مناسبی را برای ایران پیش‌‌بینی نمی‌‌کند. اگر میزان باروری در کشور به میزان 1.6 باشد، کشور در سال 1430 به سقف جمعیتی می‌رسد و بعد از آن جمعیت کشور کاهش پیدا می‌کند. سقف جمعیت ایران در این سال 93 میلیون و 600 هزار نفر خواهد شد.

با توجه به این‌که در سال‌های اخیر شاهد کاهش نرخ باروری نیز هستیم، این نرخ به 1.3خواهد رسید و جمعیت به 90 میلیون نفر می‌رسد و پس از آن کشور شاهد کاهش جمعیت و در نهایت پیری آن را تجربه خواهد کرد. براساس آنچه کارشناسان حوزه جمعیت عنوان می‌کنند، ایران برای عبور از چاله جمعیتی، فرصت زیادی ندارد و تقریبا لبه پرتگاه جمعیت ایستاده است. کشور باید تا قبل از به پایان رسیدن این فرصت؛ شرایط را برای افزایش موالید و جوانی جمعیت فراهم کند. البته فرصت اندک برای خروج از چاله جمعیتی در کشور، باعث شده تا وزارت بهداشت به‌عنوان یکی از دستگاه‌های مسئول در این حوزه و در قالب قرارگاه جوانی جمعیت، برنامه‌ها و سیاست‌هایی را در راستای افزایش موالید اجرا کند.با نگاهی به آمار متوجه می‌شویم که میزان جمعیت سالمند کشور در سال 1369 یک میلیون و 500 هزار نفر و در سال1398 چهار میلیون نفر بوده و پیش‌بینی می‌شود که در سال 1430 این تعداد به 9 میلیون نفر برسد.

صالح قاسمی، عضو قرارگاه جمعیت وزارت کشور بر این باور است که ما هم اکنون در فرصت جمعیتی قرار داریم چرا که بیش از50درصد از جمعیت ما در سن کار و فعالیت هستند. البته نکته قابل‌تأمل اینجاست که جمعیت کشور درحال خروج از فرصت باروری است. این موضوع در‌حالی است که کشورهای همجوار برنامه ویژه‌ای برای این معضل دارند و همین حالا نرخ باروری در این کشورها به‌مراتب بالاتر ازایران است. این نرخ در افغانستان 4.7، پاکستان 3.4، عراق 3.5 و در تاجیکستان 3.1 است. این آمار می‌تواند در زمان طولانی، تهدیدی برای ایران باشد اما آنچه در آینده، وضعیت پیری جمعیت ایران را تعیین می‌کند، روند نرخ باروری است. هر چقدر بتوان سریع‌تر و بیشتر نرخ باروری را افزایش داد، سال‌های بهتری را پیش‌رو خواهیم داشت.
   
تله جمعیتی یا تله باروری؟
برخی می‌گویند با بسته شدن پنجره جمعیتی، کشور وارد چاله جمعیتی یا سیاه‌چاله جمعیتی می‌شود اما صالح قاسمی، عضو قرارگاه جمعیت وزارت کشور در گفت‌وگوی خود با جام‌جم خیلی با این تعابیر موافق نیست و می‌گوید: «این تعبیر خیلی دقیق و علمی نیست. شاید منظور کسانی که این اصطلاحات را به‌کار می‌برند، آن نقطه بی‌بازگشت در حوزه جمعیت یا تله جمعیتی باشد اما ما هنوز وارد چاله جمعیتی نشده‌ایم و این تله فاصله زیادی با ما ندارد.» البته صابر جباری، مسئول دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت وزارت بهداشت از بهبود روند رشد موالید و چندفرزندی در سال‌های اخیر خبر داده است. با این حال قاسمی با اشاره به موضوع تله باروری توضیح می‌دهد: «اگر نرخ باروری کشور بیش از یک دهه زیر 1.5فرزند به ازای هر زن باشد و بیش از 10سال در همین نرخ بماند، اینجاست که می‌گوییم که این کشور در تله باروری گیر می‌کند اما بالا آمدن نرخ باروری به بیش از دو فرزند به ازای هر زن هم تقریبا یک اتفاق سخت و غیرممکن می‌شود.»وی همچنین معتقد است که طی دو الی سه سال اخیر، نرخ باروری ثابت شده است و اگر این نرخ در همین عدد 1.6 ثابت بماند، می‌توانیم امیدوار باشیم که وارد چاله جمعیتی نشد‌ه‌ایم و پس از گذشت 15الی20 سال، نرخ باروری را مجدد افزایش دهیم اما اگر این روند کاهشی همچنان ادامه پیدا کند، وارد تله‌ جمعیتی می‌شویم.
   
ثبات فرزندآوری در سال‌های اخیر
همین حالا از 85 میلیون نفر جمعیت کشور، 18 میلیون نفر را جمعیت 18 تا 29 ساله تشکیل می‌دهند و از سوی دیگر 47 درصد جمعیت، 30 الی 60 سال هستند. البته بیشترین سهم جمعیت جوان کشور ما مربوط به متولدان دهه 60 است که جوان‌ترین آنان 34 سال سن دارد که به‌تدریج در حال خروج از چرخه فرزندآوری هستند. با این حال در کنار این مسأله شاهد ثبات بارداری و فرزندآوری در کشور هستیم. دلیل این موضوع را از قاسمی جویا شدیم؛ وی می‌گوید: «خروج زنان دهه 60 از سن باروری که آخرین فرصت‌های باروری‌شان را تجربه می‌کنند، باعث روند تثبیت باروری در این چند سال اخیر شده است. با وجود این یک تعدادی از خانواده‌ها که در دوران کرونا تصمیم به فرزندآوری داشتند، نگرانی‌های حاصل از این دوران مانع از فرزندآوری‌شان شده بود. همین امر موجب شده تا آنها هم‌اکنون اقداماتی را برای فرزندآوری انجام دهند.» متاسفانه قاسمی این موضوع را هم یادآوری می‌کند که پس از عبور از این دوران، مجدد اشاهد کاهش شدید تولدها خواهیم بود.

پایانی باز برای سناریوی جمعیتی کشور!
طبق آمار موجود، گویا درسال1430 که به‌عنوان مقطع آغاز پیری جمعیت ایران مطرح می‌شود، جمعیت زنانی که در سن باروری هستند، به میزان 21.6میلیون نفر و 42.7درصد خواهد بود. بنابراین می‌توان امید داشت امکان جوان‌سازی جمعیت ایران در دهه‌های آینده نیز وجود دارد اما باید دید که مشوق‌های جمعیتی کشور در این خصوص کارساز است یا نه؟ آیا کشور این بحران را به‌خوبی پشت سر می‌گذارد یا پلان آخر جمعیت ایران با پایانی غم‌انگیز رو‌به‌رو می‌شود؟ 

منبع: جام‌جم

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴ غذای برتر لاغر شوید!
  • سه ماده موثر در حفاظت از کبد چرب در این گیاه وجود دارد
  • ۷ ادویه که چربی هایتان را مثل کوره می‌سوزاند
  • اگر با شکم خالی میوه بخوریم چه می‌شود؟
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • فرصت کوتاه برای رشد جمعیت
  • فواید شگفت انگیز خوردن عسل قبل از خواب
  • فواید فوق‌العاده این ویتامین‌ها را بدانید
  • این میوه خوشمزه هم کبد چرب را درمان می‌کند هم باعث طول عمر می‌شود
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند