Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، رژیم لاغری کتوژنیک، رژیمی کم‌کربوهیدرات و پرچرب است که ادعا می‌شود برای کاهش وزن و برخی شرایط سلامتی مفید است. رژیم کتو، به ویژه برای از بین بردن چربی اضافی بدن، بدون احساس گرسنگی، مفید است. در ادامه نحوه پیروی از رژیم کتوژنیک را خواهید خواند. همچنین نمونه برنامه غذایی لاغری رژیم کتوژنیک دکتر کرمانی را برای شما قرار داده‌ایم تا علاقه‌مندان به این رژیم با آن آشنا شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رژیم کتوژنیک چیست؟

رژیم لاغری کتوژنیک، رژیمی است که کربوهیدرات‌ها را محدود می‌کند و مزایای زیادی برای سلامتی دارد. هنگامی که کربوهیدرات کمی مصرف کنید، بدن شما شروع به سوزاندن چربی برای سوخت می‌کند. این وضعیت، می‌تواند بدن را در شرایط به نام کتوز قرار دهد. در این حالت، کبد، چربی را به مولکول‌های انرژی کوچکی به نام کتون تبدیل می‌کند. مغز و سایر اندام‌های می‌توانند از کتون‌ها، برای انرژی استفاده کنند.

پیروی از برنامه غذایی لاغری رژیم کتوژنیک، سطح انسولین را اغلب کاهش می‌دهد. این امر کمک می‌کند تا به ذخایر چربی بدن خود، برای دریافت انرژی، دسترسی پیدا کنید. بسیاری از مطالعه‌ها، کاهش وزن درخور توجه‌ای را در رژیم کتو، بدون نیاز به شمارش کالری نشان می‌دهند. رژیم‌های کتو ممکن است تاثیر مثبت دیگری، مانند کاهش سطح قند خون داشته باشد.

در رژیم غذایی کتوز مجاز به خوردن چه چیزهایی نیستید؟

باید از غذاهایی دوری کنید که حاوی مقدار زیادی کربوهیدرات‌اند. چه از نوع شیرین و چه از نوع نشاسته‌ای. این شامل غذاهایی مانند نان، ماکارونی، برنج و سیب زمینی می‌شود. چراکه این غذاها بیش از اندازه کربوهیدرات دارند. همچنین، از غذاهای فرآوری شده نیز باید اجتناب کنید یا برای مصرف آن‌ها محدودیتی قائل شوید.

در برنامه جامع رژیم کتوژنیک چه غذاهایی مجازند؟

هنگام پیروی از رژیم غذایی کتوژنیک، باید کربوهیدرات بسیار کم، مقدار متوسط پروتئین و مقدار زیادی چربی سالم بخورید.

۱- کربوهیدراتها

کربوهیدرات‌ها را به ۲۰ گرم یا کمتر در روز محدود کنید. اگرچه ممکن است نیازی به این سختگیری نداشته باشید؛ خوردن کمتر از ۲۰ گرم کربوهیدرات خالص در روز، تضمین می‌کند که وارد فاز کتوزیس شوید. در رژیم کتوژنیک که خبری از کربوهیدرات نیست، بدن برای تامین سوخت سراغ چربی‌ها می‌رود. اسم علمی این تغییر وضعیت بدن، از حالت گلوکز سوزی به چربی سوزی، کتوزیس است.

۲- پروتئین

برای رفع نیازهای بدن، باید به اندازه کافی، پروتئین مصرف کنید. اکثر مردم حداقل به روزی ۷۰ گرم یا ۲۰ تا ۳۵ درصد پروتئین نیاز دارند.

۳- چربی

نیاز نیست مقدار زیادی چربی به برنامه غذایی خود اضافه کنید؛ مگر اینکه به کالری اضافی نیاز داشته باشید. به علاوه، بسیاری از غذاهای کامل، مانند تخم مرغ و گوشت، حاوی مقدار زیادی چربی‌اند. در رژیم غذایی کتوژنیک استاندارد، حدود ۶۰ تا ۷۵ درصد کالری شما از چربی تأمین می‌شود.

فواید رژیم لاغری کتوژنیک

مردم اغلب برای کاهش وزن از رژیم کتوژنیک استفاده می‌کنند؛ اما این رژیم می‌تواند بعضی از بیماری‌ها، مانند صرع را کنترل کند. همچنین ممکن است به افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، برخی بیماری‌های مغزی و حتی آکنه کمک کند؛ اما باید تحقیق‌های بیشتری در این زمینه‌ انجام شود.

۱- کاهش وزن

رژیم غذایی کتوژنیک نسبت به برخی از رژیم‌های دیگر در ۳ تا ۶ ماه اول، به کاهش وزن بیشتری کمک کند. به این دلیل که برای تبدیل چربی به انرژی، کالری بیشتری نسبت به تبدیل کربوهیدرات به انرژی، لازم است. همچنین، رژیم غذایی پرچرب و پرپروتئین شما را بیشتر سیر می‌کند؛ بنابراین، کمتر غذا خواهید خورد.

۲- بهبود سرطان

انسولین هورمونی است که به بدن اجازه می‌دهد، از قند به عنوان سوخت، استفاده یا ذخیره کند. رژیم‌ کتوژنیک باعث سوختن سریع قند می‌شود؛ بنابراین، نیازی به ذخیره کربوهیدرات ندارید. یعنی، بدن به انسولین کمتری نیاز دارد و تولید می‌کند. سطوح پایین‌تر انسولین، از شما در برابر انواع سرطان محافظت کرده و حتی رشد سلول‌های سرطانی را کم می‌کند. هرچند تحقیق‌های بیشتری دراین‌باره نیاز است.

۳- مناسب برای صرع

انواع رژیم‌ کتوژنیک، از سال ۱۹۲۰، به کنترل تشنج‌های ناشی از این بیماری کمک کرده است. اما باز هم، مهم است که با پزشک خود مشورت کنید تا بفهمید چه رژیمی مناسب شماست.

عوارض جانبی رژیم غذایی کتوژنیک

درست است که رژیم کتوژنیک این روزها طرفداران زیادی را به سوی خود جلب کرده و از سلبریتی‌ها گرفته تا مردم عادی دنبال این رژیم‌اند؛ اما یادتان باشد پیروی از این رژیم، تنها برای مدت کوتاهی مجاز است. تنها راه ثابت نگه داشتن وزن پس از پایان دوره، پیروی از رژیم تثبیت وزن است.

اگر یبوست، قند خون پایین یا سوء‌هاضمه داشته باشید، این رژیم برای شما مفید نیست. علاوه بر آن ممکن است به آنفولانزای کتو نیز مبتلا شوید. علائم آنفلونزای کتو شامل سردرد، ضعف و تحریک پذیری، بوی بد دهان و خستگی است.

نمونه رژیم کتوژنیک برای لاغری

صبحانه: املت سبزی‌ها: تخم مرغ +۳ قاشق غذاخوری گوجه فرنگی خرد شده +۱ قاشق غذاخوری پیاز خرد شده +۲ قاشق غذا خوری اسفناج خرد شده + کره؛

نهار: مرغ + کره +۷۷ گرم زیتون + پنیر+ روغن زیتون + ۲ قاشق غذاخوری سس پستو
طرز تهیه‌ی سس پستو: نصف لیوان ریحان خرد شده +۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون + ۳۷ گرم پنیر پارمزان +۱ حبه سیر +۲ عدد گردو؛

شام: ماهی سالمون، هر چه چرب‌تر باشد بهتر است. + سس مایونز +۶۷ گرم اسفناج + روغن زیتون + نصف لیمو ترش.

اگر به رژیم کتوژنیک علاقه‌مندید یا این رژیم را گرفته و به دنبال راهی برای تثبیت آن هستید و یا به دنبال ترفندهای لاغری هستید، پیشنهاد می‌کنم به وبسایت دکتر کرمانی (https://kermany.com/) مراجعه کنید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5356901

منبع: مهر

کلیدواژه: رژیم غذایی مواد غذایی کسب و کار کسب و کار خرید آنلاین کسب و کارهای اینترنتی گروه خودروسازی سایپا گروه صنعتی ایران خودرو بیمه شخص ثالث رژیم غذایی صنعت خودروسازی تولید داخلی آب شیرین کن صنعت چاپ گوسفند گل و گیاه تولید خودرو رژیم غذایی کتوژنیک رژیم لاغری کتوژنیک رژیم کتوژنیک قاشق غذاخوری برنامه غذایی مقدار زیادی کاهش وزن رژیم کتو خرد شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۸۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص یک بیماری از روی انگشتان

به گزارش خبرآنلاین، قلب بین ۶۰ تا ۸۰ بار در دقیقه، خون را از طریق شریان‌ها پمپ می‌کند تا به تمام قسمت‌های بدن برسد و فشاری که بر دیواره رگ‌ها وارد می‌شود، فشار خون نام دارد.

ایسنا در گزارشی نوشت: فشار خون طبیعی کمتر از ۱۲۰ سیستولیک و ۸۰ دیاستولیک یا ۱۲۰/۸۰ میلی‌متر جیوه است. هر رقم بالاتر از آن به معنای فشار بیشتر بر شریان‌هاست که باعث می‌شود در طول زمان خاصیت ارتجاعی کمتری داشته باشند و این مورد می‌تواند منجر به گردش خون کمتر در بدن، حمله قلبی، سکته مغزی یا بیماری کلیوی شود.

انجمن قلب آمریکا می‌گوید که فشار خون بالا تقریبا نیمی از جمعیت ایالات‌متحده را گرفتار کرده است و بسیاری از این افراد از وضعیت خود آگاه نیستند زیرا اغلب علائمی ندارند. با این حال، بر اساس اطلاعات سازمان بهداشت جهانی افرادی که فشار خون ۱۸۰/۱۲۰ میلی‌متر جیوه دارند ممکن است سردردهای شدید، مشکل در تنفس، تاری دید، گیجی یا وزوز در گوش را تجربه کنند و یکی دیگر از علائم فشار خون بالا ممکن است تورم انگشتان و پاها باشد.

اگر فشار خون بالا دارید ممکن است انگشتان شما متورم شوند

قلب برای پمپاژ خون در بدن باید سخت‌تر کار کند و گاهی اوقات خون به سختی از اندام‌ها به قلب باز می‌گردد که می‌تواند باعث شود انگشتان متورم شوند. فشار خون بالا اغلب به دلیل مقادیر بالای سدیم در رژیم غذایی ایجاد و باعث می‌شود آب بیشتری در خود نگه دارید. این مایع اضافی می‌تواند موجب تورم شود و اگر اغلب این اتفاق برای شما رخ می‌دهد، فشار خون خود را چک کنید.

فشار خون بالای کنترل نشده می‌تواند منجر به بیماری کلیوی شود. کلیه‌های شما وظیفه حذف مواد زائد از خون و حفظ تعادل مایعات را بر عهده دارند. اگر کلیه‌های شما خون کافی نداشته باشند، نمی‌توانند کار خود را انجام دهند و این مورد می‌تواند منجر به ادم یا تجمع مایع در بافت‌های بدن شما شود. تورم ناشی از ادم معمولا در پاهاست، اما ممکن است آن را در بازوهای خود نیز احساس کنید. حتی داروهای فشار خون بالا می‌تواند باعث تورم انگشتان و دستان شما شود.

اقداماتی که می‌توانید برای کنترل فشار خون بالا انجام دهید

رژیم‌های غذایی سرشار از سدیم و چربی اشباع شده در حالی که میوه‌ها و سبزیجات کم دارند می‌توانند شما را در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا قرار دهند. مصرف الکل و دخانیات، چاقی، افزایش سن، سابقه خانوادگی و ورزش نکردن نیز می‌تواند در خطر ابتلا به فشار خون بالا موثر باشند.

پزشک اغلب هر زمانی که به وی مراجعه کنید فشار خون شما را بررسی می‌کند، اما دفتر پیشگیری از بیماری‌ها و ارتقای سلامت ایالات‌متحده توصیه کرد اگر سن شما زیر ۴۰ سال است و در معرض خطر نیستید، فشار خون خود را هر ۳ تا ۵ سال یکبار چک کنید. برای فشار خون بالا افراد ۴۰ سال و بالاتر باید سالی یک بار فشار خون خود را چک کنند.

اگر فشار خون شما بالا باشد، گروه پزشکی ممکن است تغییرات سبک زندگی را برای کاهش فشار خون بدون دارو پیشنهاد کند که شامل کاهش سدیم در رژیم غذایی یا اتخاذ برنامه غذایی دش (DASH ) است. همچنین باید حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته ورزش کنید تا فشار خون خود را کاهش دهید. حتی اگر نیاز به مصرف داروهای فشار خون داشته باشید، این تغییرات سبک زندگی می‌تواند دارو را موثرتر کند.

آیا افت فشار خون نیز خطرناک است؟

داشتن فشار خون پایین همیشه نگران‌کننده نیست. با این حال، افت فشار خون شدید می‌تواند باعث عدم جریان خون به مغز، سرگیجه، سیاهی یا از دست دادن هوشیاری شود و حتی ممکن است در موارد شدید تهدیدکننده زندگی باشد. فشار خون پایین یا افت فشار خون وضعیتی است که در آن فشار سیستولیک و دیاستولیک به ترتیب به زیر ۹۰ و ۶۰ میلی‌متر جیوه می‌رسد. فشار خون طبیعی ۱۲۰ و ۸۰ میلی‌متر جیوه است. فشار سیستولیک فشاری است که در شریان‌ها هنگام ضربان قلب و پر شدن آنها از خون وجود دارد و فشار دیاستولیک فشار در شریان‌ها در زمانی است که قلب بین ضربان‌ها استراحت می‌کند. معمولا فشار خون پایین نشانه‌ای از شرایط پزشکی زمینه‌ای یا مرتبط با سن است. توجه به علائم و نشانه‌های فشار خون پایین در مراحل اولیه آن ضروری است. علائم فشار خون پایین عبارتند از سبکی سر یا سرگیجه، حالت تهوع یا استفراغ، خستگی یا ضعف، عرق سرد، تپش قلب، تنفس کم عمق و سریع، سردرگمی یا مه مغزی، از دست دادن هوشیاری، ضربه مغزی، نبض ضعیف، گرفتگی گردن، پوست رنگ‌پریده و تشنج است.

چه نوع غذایی برای کنترل فشار خون توصیه می‌شود؟

با توجه به اطلاعات انجمن قلب آمریکا و کالج قلب و عروق آمریکا، اگر فشار خون فرد به‌طور مداوم بالاتر از ۱۳۰/۸۰ باشد، فشار خون بالا در نظر گرفته می‌شود. چند نکته رایج رژیم غذایی و مواد غذایی که به کنترل فشار خون کمک می‌کنند در ذیل ذکر شده است.

روغن زیتون مملو از آنتی اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌هاست که فواید سلامتی مختلفی ازجمله کاهش فشار خون دارند. پختن سبزیجات در روغن زیتون همچنین به بدن اجازه می‌دهد تا ویتامین‌های محلول در چربی K، A، D و E را جذب کند.

دانه‌های کتان، ابرغذای قدرتمند برای کاهش فشار خون بالا هستند. آنها حاوی α-لینولنیک اسید هستند که اسید چرب ضروری امگا ۳ است و برای کنترل فشار خون مفید خواهد بود.

محدود کردن نمک در رژیم غذایی بهترین راه برای حفظ سلامت کلیه است بنابراین مصرف روزانه نمک را زیر ۱۵۰۰ میلی‌گرم در روز نگه دارید.

غذاهای غنی از پتاسیم ازجمله اسفناج و موز در تحقیقات نشان داده‌اند که فشار خون را کاهش می‌دهند. پتاسیم به کلیه‌ها کمک می‌کند تا سدیم را از بدن دفع کنند و می‌تواند باعث کاهش فشار خون شود. برخی دیگر از غذاهای پر پتاسیم شامل خربزه، پرتقال، زردآلو، سبزیجات برگ سبز، گوجه فرنگی، سیب زمینی شیرین، ماهی تن، ماهی قزل آلا، لوبیا، دانه‌ها، سبزی سوئیس چارد و لوبیا سفید است.

منیزیم ممکن است به شل شدن رگ‌های خونی کمک و عبور خون را آسان‌تر کند. غذاهای غنی از منیزیم شامل سبزیجات، لبنیات، مرغ، حبوبات و غلات کامل است.

جدای از این موارد، محدود کردن مصرف الکل و اجتناب از سیگار بهترین راه برای کنترل فشار خون است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904172

دیگر خبرها

  • ۴ غذای برتر لاغر شوید!
  • عوامل ساده‌ای که به بیماری قلبی ختم می‌شود
  • تشخیص یک بیماری از روی انگشتان
  • اگر با شکم خالی میوه بخوریم چه می‌شود؟
  • ترفند‌های تثبیت وزن بعد از رژیم لاغری
  • صبحانه‌ای که می‌تواند وزنتان را ۴ کیلو کاهش دهد
  • صبحانه‌ای که کاهش وزن را ۴ برابر می‌کند
  • با این صبحانه وزنتان را ۴ برابر کم کنید
  • رازهای لاغری که هر کسی نمی‌داند (فیلم)
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند